Νικητής της ιδεαλιστικής σκλαβιάς του Έρωτα

Μοναχική καρδιά. Μοναχική πνοή. Δεν συνταιριάζουν οι πνοές σου με κανενός άλλου. Δεν συνταιριάζουν οι κόσμοι σου. Δεν κρατάει η ένωση. Ένωση ρηχή, ψεύτικη. Την γεύεσαι, σε γεμίζει και έπειτα σε αδειάζει. Μένεις σκεπτόμενος την ψυχή σου να σπαρταράει. Μένεις νικημένος από τον πόνο, μα νικητής της σκλαβιάς. Της ιδεαλιστικής σκλαβιάς που ορίζει ο έρωτας. Αυτός που είναι κυρίαρχος όλων. Που τους εξουσιάζει όλους και κλέβει, ρημάζει τις ταυτότητες, αφήνοντάς τους άβουλους. Έρμαια όντα στην ξεφτίλα των ακραίων συναισθημάτων και πράξεων υπό την νάρκωσή του. 

Ξυπνώντας κακοποιημένος, σοκαρισμένος και με μνήμες λες και ήταν από εφιάλτη, επανέρχεσαι ακόμα πιο άδειος από την προηγούμενη φορά. Όμως πιο συνειδητοποιημένος. Πιο συγκεντρωμένος. Όταν θα επαναλαμβάνεται εσύ θα απελευθερώνεσαι πιο γρήγορα και πιο γρήγορα. Μάθε να μην χάνεσαι για πολύ. Μάθε όταν υποκύπτεις να σηκώνεσαι. Θα υποκύψεις, δεν ξεφεύγεις αλλά ελάττωσε τον χρόνο, όπως μπορείς να αντισταθείς στην αποπροσωποποίηση.

Στον ρημαγμένο επίσης Έρωτα που μονάχος ξεσπά. Μοναχικός. Αδύναμος να νιώσει και επιζητά αυτό που είναι με οποιοδήποτε τρόπο να το βιώσει. Πέφτει επάνω στην ψυχή, την κατακτά και γλυκά μεθά, αγκαλιάζει μα συνάμα σε χρησιμοποιεί άπληστα, δίχως ντροπή, δίχως έλεος, μέχρι να ικανοποιηθεί και επιστρέφεις στιγματισμένος και απόλυτα συντετριμμένος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το λούστρινο γοβάκι

Όλοι μαζί σε έναν στάβλο

Ο ταπεινωτικός και η ταπεινή.